Home » YAZILARIM » GÖNÜLDEN HAYATA AKANLAR…

GÖNÜLDEN HAYATA AKANLAR…

GÖNÜLDEN HAYATA AKANLAR…

11 Haziran 2012

80′ li yıllar ve doksanlı yılların ortalarına kadar yumuşacık sesi ve kendi sanatından ödün vermeyen çizgisi ile Türk Sanat Müziği severlerin büyük bir keyifle dinlediği sanatçı Ayşe Tunalı, uzun zamandır sahnelerde değil. Yıllarca güzel sesi ve yorumu ile sanat müziğine hizmet veren sanatçı, sahnelere veda ettiğinden bu yana üretkenliğin her zaman, her yerde ve her yaşta devam edebileceğine ne güzel bir örnek teşkil ediyor.

Ayşe Tunalı 1997′ de, şimdilerde mutlu bir şekilde süren, prof. dr. Sabri Narman ile evlendikten bir yıl sonra oğlu Aydın’ ı dünyaya getirmiş. İlkokula başlayana kadar oğlunu kendisi büyütmüş.

Sonrasında Tunalı, 2006 yılında şimdi hala başkanı olduğu ‘Acarkentliler Musiki Derneği(AKDM)’ ni kurmuş. Kurulduğu günden bu yana dernek; gerek musiki çalışmalar, gerek güzel sanatların başka kollarında kurslar, etkinlikler, bulundukları bölgede başka derneklerle işbirliği içinde yürüttükleri eğitim çalışmaları ve daha da önemlisi derneğin amaçlarına yönelik olarak müzik eğitimi almak isteyen ama maddi zorlukları olan gençlere burs sağlamak gibi faaliyet alanları göstermektedir.

Dernekte bunlarla ilgili yoğun bir şekilde çalışan özverili bir takım arkadaşlığı var ancak değerli sanatçı Ayşe Tunalı, inanılmaz bir performansla işi sahiplenen ve liderlik eden bir gönül emekçisi. Bakın, özetle derneğin çalışmalarına bir gözatalım;

Kurulduğu günden itibaren bulundukları bölgede konserler vermekle yetinmeyen dernek her yıl huzurevleri ve bakımevlerinde konserler düzenlemeye başlamıştır. İkinci yılından itibaren Türk musikisi eğitimine destek vermek amacı ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ nda okumakta olan ve aileleri İstanbul dışında yaşayan yetenekli, başarılı öğrencilere burs vermeğe başlayan AKMD, burs fonunu her geçen yıl geliştirmektedir.

Derneğin beşinci yılında açılan Türk Halk Müziği şubesi eğitmen Nursaç Doğanışık eşliğinde, çalışmalarına başarıyla devam etmektedir.

Beykoz Eğitime Destek Derneği(BEDES)?nin ?Meşale Anneler? projesi kapsamında haftada bir gün; çocuklarına burs sağlanan annelerin(meşale anneler) oluşturduğu, ev kadınlarına yönelik okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile dört saat süren eğitim amaçlı çalışma yapılmaktadır.

Haftada iki gün ünlü ressam Güler Çakır eşliğinde yağlı boya çalışmaları yapılmakta ve bugüne kadar iki sergi açılmış bulunmaktadır.Acarkentliler Musiki Derneği olarak ayda bir kez kültür gezileri düzenlenmekte, geliri ile burslu öğrenciler okutulmaktadır.

Acarkentliler Musiki Derneği olarak her yıl Caddebostan Kültür Merkezi(CKM)’nde ücretsiz bahar konseri düzenlenmektedir.
2012 Şubat ayı itibariyle Güzel Sanatların diğer dallarında faaliyet göstermek ve site bünyesinde eksikliği hissedilen bazı kültür ve eğitim alanlarında çalışmalar yapmak üzere kurslar açılmıştır.Bu sene Ahşap Boyama ve Çini İşlemeciliği kursu, Bilgisayar Kursu, Pratik İngilizce Eğitimi ve çalışmaları, Resim Kursu, Bahçe Bakımı ve Halk Oyunları Kursları açılmıştır.

Yaz aylarında da kısa süreli yaz kursları açılması düşünülmektedir.

Hani zaman zaman yazılarımda bahsediyorum ya hayatın anlamı üzerine, söylemeye çalıştığım şey tam da bu! Hepsi birbirine bağlı aslında; seversek üretebiliriz de, üretirsek sevebiliriz… Hayat, başka hayatlara da katkınız olduğunda ve verebildiğinizde “yaşadım” diyeceğiniz birşey. Ayşe Tunalı’ ya ve ekibine bütün bu özverili çalışmaları için saygı duymamak mümkün değil. Geçen hafta yaptıkları bahar konserinde sayın Tunalı’ nın müthiş yorumunu dinleme şansım oldu, umarım daha da çok kendisini dinleme fırsatlarımız olur.

Yolunuz açık olsun Ayşe Tunalı ve onun gibi güzel işlere öncülük edenler…